SportAll

A SportAll blogon foci és tenisz lesz nagyrészt, de bármilyen csapatsportról is írok, ha épp világverseny lesz belőlle.

Minden ami sport

Minden ami sport: foci, tennisz és bármilyen világverseny.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Real Madrid nyári átigazolási szezonja

2008.09.05. 18:07 baksusz

Edző: A Real Madrid csapatánál a nyáron nem történt edzőváltás. A csapatot továbbra is Bernd Schuster vezeti a tavalyi nemzeti szinten sikeres, ám a BL-ben sikertelennek tekinthető szezon után.

Igazolások: Az egyesületet sokan a nyári átigazolási időszak legnagyobb vesztesének tartják, mivel a nyár nagyobb részében C. Ronaldo megszerzésére összpontosítottak, ami nem sikerült, így helyette a szerényebb képességű Van der Vaartot igazolták le a Hamburgból 13 millió euróért. Robinho, miután nem kapott a csapattól jobb feltételű szerződést eligazolt a klubtól és bár végig úgy tűnt, hogy a Chelseahez kerül, de végül az átigazolási időszak utolsóelőtti napján gazdát cserélt Manchester City, tett érte a Realnak egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Végül Robinho 42 millió euróért váltott klubot, ami az idei nyár legdrágább igazolása lett. Így összességében elmondható, hogy a Real a nyáron jelentős mértékben gyengült, hiszen Robinho mellett további, bár kevésbé meghatározó játékosai is otthagyták a klubbot, de ha hinni lehet a híreknek, akkor a Real a sikertelen nyár után egy jelentősen sikeresebb téli átigazolási időszakot tervez. A pénzügyi hátterük mindenesetre megvan hozzá.

Tesztmérkőzések: A nyáron a Real Madrid több jó képességű klubbal is találkozott, mint pl. a Frankfurt elleni 1-1es mérkőzés és az Emirates kupa részvétel, amelynek keretében a csapat találkozott a Hamburggal (2-1es győzelem) és az Arsenallal (0-1 arányú vereség). A Real tesztmérkőzései összességében nézve átlagosan sikerültek, voltak szép eredményeik, mint pl. a Hamburg elleni győzelem, de voltak kínos eredményeik is, mint a Frankfurt elleni döntetlen és az Arsenal elleni vereség.

La Liga: A spanyol bajnokságnak eddig csak az első fordulóját játszották le a klubok és a Real Madrid beragadt a rajtnál, hiszen vereséget szenvedett a Deportivo La Coruna csapata ellen 2-1 arányban.

Célok: A csapat, mint ahogy minden évben, idén is nagy célokkal indul neki a szezonnak. Egy címet minimum szeretne nyerni a csapat, de céljaik között szerepel a spanyol bajnokság, a spanyol kupa és a Bajnokok Ligája megnyerése is. Az átigazolási szezon sikertelensége miatt a csapat számára valószínüleg meghatározó lesz az őszi bajnoki és BL szezon.

Szólj hozzá!

Címkék: sport madrid foci la real schuster robinho liga

A bejegyzés trackback címe:

https://sportall.blog.hu/api/trackback/id/tr13650108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása