SportAll

A SportAll blogon foci és tenisz lesz nagyrészt, de bármilyen csapatsportról is írok, ha épp világverseny lesz belőlle.

Minden ami sport

Minden ami sport: foci, tennisz és bármilyen világverseny.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

F.C. Bayern München nyári felkészülése

2008.09.04. 22:27 baksusz

Ezzel a cikkel elindítok egy sorozatot, amelyben az európai szintű topcsapatok nyári felkészülési szezonját mutatom be. Kedvenc csapatom a Bayern így velük kezdem.
A sorozat 10 részes lesz, további részek következnek: Real Madrid, FC Barcelona, Livepool, Arsenal, Chelsea, ManUtd, Milan, Juventus, Inter

Edző:
A Bayern Münchennél már januárban tudni lehetett, hogy a csapat tavalyi edzője Ottmar Hitzfeld elhagyja a klubot és az utód keresés sem tartott sokáig, hiszen rá két hétre már be is jelentették, hogy a klub új edzője a nyártól a Nationalelf élén már szép sikereket elért, ám klubedzői múlttal még nem rendelkező Jürgen Klinsmann lesz.

Változások:
Klinsmann nagy változásokat vezetett be a Bayernnél, amelyeknek leglátványosabb eleme az új edzőközpont a Säbener straße-n, amit a Bayern München 5 millió fontért építtetett. Ebben az utramodern épületben a lehető legoptimálisabb körülmények között készülhetnek a Bayern focistái a hétvégi bajnkikra, vagy a kupaküzdelmekre.

Igazolások:
A tavalyi igazolási hullám után, amikoris a Bayern 90 millió eurót költött új játékosokra és olyan játékosok érkeztek mint Klose, Toni vagy Ribery, a Bayern idén nem költött pénzt új játékosokra. A klub egyetlen jelentős vesztesége a csapatkapitány Oliver Kahn visszavonulása volt, míg a csapathoz érkezett Hans Jörg Butt a Benficától cserekapusnak, tim Borowski a Werder Bremen német válogatott középpályása és miután 1 nappal az átigazolási időszak vége előtt a Bayernt elhagyta Marcell Jansen, ezért helyére leigazolták Massimo Oddot. Összességében a Bayern egyébként is erős kerete kijelenthető, hogy a nyáron ha lehet csak még tovább erősödött.

Tesztmérkőzések:
A nyári tesztmérkőzések a Bayernnél nem sikerültek túl jól, hiszen a csapat csak döntetleneket játszott, sőt az Inter ellen a Franz Beckenbauer kupában ki is kapott.

Bundesliga:
A Bundesligában 3 forduló elteltével a Bayern 5 ponttal áll, és bár az első 2 meccsen csak döntetlent tudtak elérni a két rangadon (HSV és Dortmund ellen), de a hétvégén a Hertha BSC Bernlin ellen csodálatos játékkal a csapat megszerezte első győzelmét egy 4-1el.

Célok:
A Bayernnél az idei szezonra a minimális cél a bajnokság megnyerése. Ezenkívül a DFB Pokal (német kupa) elsőszámú esélyesei és a vezetőség a BL győzelemben is reménykedhet (bár ez idén meg nem elsőszámú célja a csapatnak). A csapattól az elvárás egy bajnoki cím, egy német kupagyőzelem és a BL-ben és legalább egy negyeddöntő.

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci bundesliga bayern münchen klinsmann németfoci

A bejegyzés trackback címe:

https://sportall.blog.hu/api/trackback/id/tr80648973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása