SportAll

A SportAll blogon foci és tenisz lesz nagyrészt, de bármilyen csapatsportról is írok, ha épp világverseny lesz belőlle.

Minden ami sport

Minden ami sport: foci, tennisz és bármilyen világverseny.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Forma 1 Belga Nagydíj időmérő edzés

2008.09.06. 15:19 baksusz

 Szeptember első hétévégéjen kerül megrendezésre a Forma 1 idei 13. nagydíja, ahol a Ferrarik előnyét lehetett várni a tavalyi esztendő kettősgyőzelmét követően, ám a kvalifikáció végül nem alakult jól számukra.

Q1:
A kvalifikáció első szakaszában, ahogy arra számítani is lehetett a Ferrari és a McLaren harcolt egymással és a 15-be jutások nem lehetett kérdéses. Az első etapban a már Valenciában is parádézó Toro Rosso újabb szenzációt ért el, hiszen nemcsak hogy mindkét autójuk bejutott a Q2-be de az utolsó pillanatokban Bourdais csodával határos módon mindenkit megverve első helyen zárta a kvalifikáció első részét.

Q2:
A második etapban a Toro Rossok ismét jól mentek és bejutottak a a legjobb tízbe. A két nagy csapat, pedig egymással harcolva végül kibérelte az első négy helyet. A legjobb időt Kovalainen autózta, de Hamilton kemény keverékű gumival ment ebben a szektorban, így tudni lehetett, hogy Hamilton még képes jobb körökre.

Q3:
A Mercedesesek ennek az etapnak az elején megmutatta, hogy itt őket nem lehet ma megverni, hiszen rögtön az etap elején fél másodpercet vert Hamilton a Ferrarikra. A kerékcseréket követően a Ferrarik kicsivel feljavultak és végül az edzés nem McLaren első sorral végződött, amire a második etapból számítani lehetett, mivel Massa a Ferrarival ment egy jó időt, amivel átvette a vezetést, de végül Hamilton egy újjabb csodálatos körrel megnyerte az időmérő edzést. Végül Hamilton, Massa, Kovalainen, Raikönnen lett a végeredmény.

Futam-elvárásak:
Ha Kimi Raikönnen a futamra nem javul fel és végül nem tud dobogón végezni legalább, akkor akár búcsút is mondhat a világbajnoki címvédésnek. Massának nagy szüksége lenne egy győzelemre, hiszen bár hat pontos hátránya még nem behozhatatlan, de minél hamarabb el kéne kezdenie csökkenteni hátrányát. Hamilton számára a kvalifikációs eredmény után a futamon csak a győzelem lehet elfogadható eredmény és ha ezt képes elérni, akkor újjabb nagy lépést tehet a világbajnoki cím felé. Kovalainentől nem várnak sokat a McLarennél, egyetlen feladata a holnapi futamon Raikönnen feltartása lesz, ami azért valljuk be nem lesz egyszerű feladat.

Szólj hozzá!

Címkék: sport mercedes ferrari f1 motorsport

A bejegyzés trackback címe:

https://sportall.blog.hu/api/trackback/id/tr83651220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása