SportAll

A SportAll blogon foci és tenisz lesz nagyrészt, de bármilyen csapatsportról is írok, ha épp világverseny lesz belőlle.

Minden ami sport

Minden ami sport: foci, tennisz és bármilyen világverseny.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

U.S. Open Férfi eddigi verseny és elődöntők

2008.09.04. 22:06 baksusz

Blogomat tenisszel kezdeném nem meglepően, hiszen épp zajlik a US Open Amerikában, mely a világ 4 legrangosabb teniszversenyének egyike. Aki eddig nem nézett volna teniszt az utóbbi időben, annak elmondanám, hogy jelenleg 3 kiemelkedő játékos van a világon a férfi szakágban, ezek Federer, Nadal és Djokovic. Federer az utóbbi években szinte verhetetlen volt és megdöntött szinte minden rekordot a világon, többek között nincs még egy olyan játékos a világon aki olyan hosszú ideig vezette volna a világranglistát mint ő. Ám az idei évben Federer sokat hibázik, míg Nadal élete formájában teniszezett a szezonban eddig, ezért Nadal átvette a vezetést a világranglistán. Djokovic a világelitbe idén robbant be, jelenleg 3. a világranglistán.

A US Openen eddig mind a 3 sztár továbbjutott a legjobb 8-ba, bár egyikük sem könnyen. Nadal már többször vesztett settet nálla sokkal alacsonyabban rangsorolt játékosok ellen, mely meglepő, tekintve hogy idén ellene csak nagyon kevesen voltak képesek settet nyerni. Federer már kétszer is csak 5 settes meccsen jutott tovább, bár ez nem meglepő eddigi idei formáját tekintve. Djokovicnak is már volt 5 settes meccse, tehát elmondható hogy a nagy hármas nincs óriási formában, így kis szerencsével akár meglepetés is születhet a tornán, bár ez még jelen körülmények között is hatalmas szenzáció lenne.

Szerda esti meccsek:

A tegnapi nap folyamán Mardi Fish ellenében Nadal már bejutott az elődöntőbe 3-1es settaránnyal, egy rendkívül érdekes mérkőzésen, mivel az első játszmát Fish csodálatos játékkal megnyerte, de teljesítménye a meccs további részére visszaesett és sokat hibázott, így Nadal simán fordítani tudott ellene.

Az Andy Murray - Del Potro mérkőzésen az első két játszmát az előre is esélyesebbnek tartott Murray hozta tiebreakben 7-6ra, majd Del Potro szépített, ám Murray a 4. játszma 7-5-ös megnyerésével bejutott a legjobb 4 közé.

Csütörtök esti meccsek:

Roger Federer a negyeddöntőben Müller ellen játtszott, aki a torna egyik meglepetésembere és eddigi jó szereplését remek szervajátékának köszönheti. Az első játszmában mindkét játékos hozta az adogatásait, bár Federernek 5 breaklabdásja is volt a sett végén. Következett a tiebreak amit Federer 4-1es vezetés után, ha nehezen is, de  megnyert 7-5re. A második játszmában 4-4nél Federer elvett ellenfele adogatását és hozta a sajátját, így ezt a játszmát is Federer nyerte. A harmadik játszmában minenki hozta azadogatásait, és végül tiebreak következett, amiben Müller elhúzott 4-1re csodálatos szerváinak köszönhetően, de ezután Federer fordított és 6-5nél már meccslabdája volt, amit ki is használt, így 3 szettben nejutott Federer az elődöntőbe.

Az utolsó negyeddöntőben Andy Roddick játszott Novak Djokovic ellen. Ezen a meccsen Djokovic számított esélyesebbnek, de Roddick is klasszis játékos, így egy teljesen nyitott kétesélyes mérkőzésre lehetett számítani. A meccs első két játszmáját Djokovic simán hozta, de a harmadikban Roddick szépíteni tudott, így 2-1 volt a játszmaarány. Végül a 4. szettet is Djokovic nyerte tiebreakben, így 4 settben viszonylag simán jutott a US Open elődöntőjébe, ahol Federerrel találkozik szombaton.

Az elődöntőket szombaton játsszák, míg a döntőt vasárnap, ezekről a meccsekről később írok.

1 komment

Címkék: sport tenisz nadal federer djokovic

A bejegyzés trackback címe:

https://sportall.blog.hu/api/trackback/id/tr50648947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ybl 2008.09.05. 10:13:53

Jó gyerekek ezek, de valahogy nincs meg az a feeling, mikor még Sampras, Becker, Agassi, Curier...stb játszottak. Ettől függetlenül hajrá Federer !!!
süti beállítások módosítása