SportAll

A SportAll blogon foci és tenisz lesz nagyrészt, de bármilyen csapatsportról is írok, ha épp világverseny lesz belőlle.

Minden ami sport

Minden ami sport: foci, tennisz és bármilyen világverseny.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Álmainkban...

2008.09.05. 23:34 baksusz

Ebben a cikkben a magyar VB kvalifikáció reális esélyeit fogom számbavenni és bemutatom a magyar csapatot és a riválisokat. Kezdeném is a Magyar válogatottal.

Magyar Nemzeti Válogatott

Edző: Erwin Koeman 2008 tavaszán vette át a Magyar csapat irányításat Várhidi Pétertől. A Holland edző, aki játékosként EB győzelmet is ünnepelhetett a rövid passzos játék híve, ami az eddigi tesztmérkőzések alapján fekszik a csapatnak.

Tesztmérkőzések: Az új edzővel eddig 3 mérkőzést játszott a csapat, méghozzá igen sikeresen, az első mérkőzésen Görögország ellen 3-2re nyerni tudtunk, majd a később az EB-n negyeddöntőig jutó horvátok ellen értünk el 1-1es döntetlent és végül az Augusztusi Montenegró elleni barátságos mérkőzésen 3-3as döntetlent játszottunk. Ha a tétmeccseken is képesek leszünk ilyen jól teljesíteni, akkor semmi sem elképzelhetetlen.

A válogatott összetétele: A magyar válogatott esetében kijelenthető, hogy jelenleg a középpályás poszton kívül nincs olyan poszt, ahol lenne igazán jónak tekinthető játékosunk. Kapusposzton Fülöp Márton nem játtszik klubjában, ezért helyette Babos véd, de ős se tekinthető sztárnak. Védő poszton Juhász Roland (Anderlecht) tekinthető jó játékosnak, de sajnos rajta kívül ezen a poszton sincs több elismert magyar játékos. Középpályás poszton is nehéz dolga van a szövetségi kapitánynak, mivel ezen a poszton lassan már túl sok jó játékosa lesz válogatottunknak. Elég ha csak a Bundesligában játszó Hajnal Tamás, Huszti Szabolcs, Dárdai Pál trióra gondolunk, vagy a Premier Leagueben szereplő Gera Zoltánra, vagy esetleg a PSV-ben szereplő Dzsudzsák Balázsra. Elérkeztünk a csatárposztra, ahol bár sok tehetséges fiatal játékosunk van, de ők egyenlőre az U21-es csapatban bontogatják szárnyaikat, mint pl. Németh Krisztián, aki már bemutatkozott a Liverpool felnőtt csapatában is. Ám jelenleg még tulajdonképpen nincsen igazi jó csatára válogatottunknak, így kérdéses, hogy ki fog gólokat rúgni? Ennek a posztnak a betöltésére a középpályáról előrehúzódó Huszti Szabolcs, vagy Gera Zoltán lehet képes, vagy a német másodosztályban szereplő Torghelle Sándor.

Az ellenfelek:

Portugália: Tele világklasszis játékosokkal a portugál csapat ennek a csoportnak a legnagyobb esélyese, elég ha C. Ronaldo nevét említjük, aki egyedül el tud dönteni meccseket és könnyeddég teheti a kvalifikációt országa számára. Legfeljebb hazai pályán reménykedhetünk ellenük pontszerzésre.

Svédország: Ellenük már nagyobb eséllyel indul válogatottunk, hiszen bér a Svéd csapatban is rengeteg jó játékos van, de igazi klasszis csak egy, méghozzá Ibrahimovic, aki az olasz bajnok csapatot, az Inter Milant erősíti, ha ő nincs jó formában, akkor még akár győzelem is elképzelhető.

Dánia: A dán válogatottnak nincs igazi klasszis játékosa, de Bendtner, aki az Arsenal színeiben szerepel a klubszezonban elég nagy névnek számít és nagyon vigyázni kell ha ő is a pályán van. A magyar csapatnak, a dánok elleni 2 összecsapáson legalább 2, de inkább 3-4 pontot kéne szereznie a továbbjutáshoz.

Albánia és Málta: A magyar csapatnál messze gyengébb csapatok. Nincsen egyik csapatban sem igazi húzóember és a magyar válogatottnak az ellenük vívott 4 meccsből meg kéne tudnia szerezni a maximális 12 pontot, bár albániával sosem árt óvatosnak lenni.

Hogyan kvalifikálhatnánk magunkat:

Dánia ellen: 3/6 pont
Portugália ellen: 1/6 pont
Svédország ellen: 3/6 pont
Albánia ellen: 6/6 pont
Málta ellen: 6/6 pont
Összesen, tehát a mximálisan megszerezhető 30 pontból, ha 19-et szereznénk, akkor lenne esélyünk a kvalifikálsra, de ennyi pont szerzése szenzáció lenne. Én személy szerint a maximum szerezhető 30 pontból 14 magyar pontra számítok és a csoportban reálisnak mondható 3.-4. hely megszerzését látom elérhetőnek.

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci válogatott kvalifikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://sportall.blog.hu/api/trackback/id/tr81650592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása